Zweedse dans

Voor de laatste lessen van Balfolk Express hebben we Amber Wever als gastdocent uitgenodigd voor groep 2. Na een jaar opleiding Zweedse dans in Zweden is Amber terug in Nederland om haar kennis met ons te delen. Wij willen jullie niet onthouden van deze kennis en daarom kunnen ook mensen van buiten de lessenreeks zich inschrijven voor deze 4 lessen. Kom je ook?

Inhoud

In deze reeks worden er twee dansen behandeld: De Bingsjöpolska en de Slängpolska.

De Polska is een bekende koppeldans binnen balfolk. Amber gaat aan de slag met de Polska uit de regio Bingsjö. Wil jij leren hoe je in de Polska bewust kan dansen? Hoe je een goede connectie krijgt met je partner? Hoe je goed kan rondkomen, stabiel blijft en richting bepaalt zonder dat je in een wals vervalt? Dan zijn deze lessen geschikt voor jou.

De Slängpolska is een dans die in Zweden in de vergetelheid aan het raken was. Henry Sjöberg heeft onderzoek gedaan naar deze dans en heeft in de jaren ’70 de dans opnieuw tot leven gebracht in Zweden. Amber leert je de dans volgens de methodiek van Henry Sjöberg. De dans is divers en goed toepasbaar op de bals in Nederland.

In zijn algemeen gaat Amber aan de slag met lopen, ritme en connectie. Ze leert je werken met de muzikaliteit en frasering in de muziek en de dans. Natuurlijk leer je ook hoe je plezier kan maken in de dans.

Instapniveau

Voor deze reeks is een basiskennis vereist. We vragen je om een wals in 3 te beheersen (je kan deze soepel dansen zonder na te hoeven denken). De groep waarbij je je aansluit is een gevorderden groep waarbij we de diepte in gaan. Hou er rekening mee dat het leertempo hoog ligt en bedenk of dit bij je gaat passen.

Tijden & data

De lessen zijn op dinsdagavond
15 feb, 22 feb, 1 mrt en 8 mrt

20:30 uur tot 22:30 uur

 

Adres

Café Tropical
Verlengde Hoogravenseweg 203
3523 KJ Utrecht

De auto kan gratis geparkeerd worden op het terrein.

Data & kosten
 
De lessen zijn op 15 feb, 22 feb, 1 mrt en 8 mrt.
 
De kosten voor deze reeks zijn €80,-. Je krijgt dus 8 uur les voor €80,-. Na aanmelding ontvang je een mail met daarin de bankgegevens voor de betaling.
 
Wij houden ons aan de overheidsmaatregelen. Dit houdt momenteel in dat we gebruik maken van de Corona Check App. Dansen mag zonder mondkapje en er wordt gewisseld van partner.
 

Heb je nog vragen? Mail dan naar: