Wie zijn wij

Ons doel is mensen verbinden doormiddel van dans. Het is makkelijk een bal binnen te stappen en te beginnen met dansen. Wij geloven dat met het volgen van lessen, je een gedegen basis kunt ontwikkelen. Met die basis creëer je mogelijkheden waardoor je kan groeien. Het dansen op bals krijgt meer diepgang en de communicatie met je partner wordt subtieler en meer divers.

We streven ernaar dat je na de les het gevoel hebt wat nieuws geleerd te hebben wat je kan toepassen in de praktijk en we willen je genoeg bagage meegeven om verder te kunnen leren op de bals.

We vinden het belangrijk om de lessen aan te bieden in een reeks om als groep gezamenlijk te kunnen groeien. Het biedt structuur en de mogelijk om nieuwe passen uit te proberen in een omgeving waarin iedereen aan het leren is. Tijdens de reeks stimuleren we het bezoeken van bals en geven we tips voor muziek.

 

 

Marc Meijerink danst Balfolk sinds 2010. Wekelijks is hij te vinden op bals in Nederland. Met enige regelmaat reist hij af naar festivals in het buitenland, zowel om te dansen als om workshops te geven. Balfolk is een dans die zich ontwikkelt. Marc vindt het belangrijk om deze ontwikkelingen in zijn lessen te verwerken.

Wanneer er een piano beschikbaar is speelt Marc graag wat muziek. Zijn voorliefde voor asymmetrische walsen en mazurka’s komen naar voren in zowel zijn muziek als zijn danslessen.
Het lesgeven gaat Marc goed af door zijn ervaring als docent in het middelbaar onderwijs.

Zijn doel is om balfolk in Nederland op de kaart te zetten en de dansers naar een hoger niveau te tillen.

Jolieke Kessels is werkzaam als zelfstandig modeontwerper en heeft passie voor alles wat met textiel en stoffen te maken heeft. Als ze niet achter de naaimachine zit, dan is ze op de dansvloer te vinden. In haar vakgebied geeft ze sinds 2017 lessen en workshops.

Sinds ze Balfolk heeft ontdekt danst ze wanneer mogelijk en het liefst nog een beetje meer.

Tijdens de danslessen zal Jolieke assisteren en haar ervaringen als volger delen.

 

Amber Stallenberg is theatertechnicus, afstudeerrichting Technische Productie. In 2017 gaat ze naar haar eerste bal en ze is meteen verkocht. Ze duikt de wereld van Balfolk in en besluit dat ze haar eigen bijdrage aan Balfolk wil gaan leveren.
Haar ruim ervaring als ZZP’er helpen bij het opzetten en draaiende houden van Balfolk Express. Het liefst danst ze elke week, nieuwsgierig naar meer kennis en ervaring.

Bij Balfolk Express zorgt Amber voor de praktische zaken rondom de lessen zodat de lessen zelf soepel verlopen.